Menu
MANÓVILÁG  
 
 
A Manóműhely történetének kezdete 1993-ban kezdődött. Bubutimár Éva a kerámiaiskola elvégzése után rögtön saját műhelyt alapított. Számtalan egyedi tervezésű használati és figurális kerámiával sok kiállítás, kézműves vásár és az Origin-art galéria és művészeti csoport létrehozása után  2003-ban Szabó Eszter keramikus társulásával megalapította a 
 
                               MANÓMŰHELY-t. 
 
A Manóműhely mázas használati és dísz kerámiákat készít, amelyek hagyományos kézműves technikával, kézzel készített termékek. Bubu által megálmodott és készített Manóvilág manói és  Eszter által megteremtett figurális kerámia összhangját számos hazai rendezvényen csodálhatja meg a közönség. Többek között rendszeres kiállítói a Kapolcsi Művészetek Völgyének. A Kapolcs, Petőfi u. 7. szám alatt felépített Manóműhely udvarában és a Budapesti Karácsonyi Kézműves Vásáron a Vörösmarty téren minden évben szeretettel várják a támogató közönséget. A Műhely minden terméke egyedi tervezésű és az Iparművészit Lektorátus által zsűrizett munkák.    

                              www.manomuhely.hu  

      A honlapon az alkotók szakmai önéletrajza, az elmúlt évek kiállításainak fotói és a tervezett jövőt is megtekinthetik akik szeretik és keresik munkáinkat.
 
 
A Sárember alkotó és művészeti társaság 2008 tavaszán alakult, amely a Manóműhely termékeit magába foglalva, újabb tervekkel folytatja a már megkezdett utat. Horváth Endrével és Horváth Gáborral közösen  zenei és irodalmi kiadványok, a kerámia továbbgondolásával és más anyagok kombinációival készített kézműves termékek készítését tűzte ki célul az új csapat. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy a mai világban olyan tárgyakat, szobrokat, zenéket, meséket,kiállításokat  hozzunk létre, amely az emberek lelkét felemeli.
 
Ezenkívül 2007-ben megalapítottuk a Galambház Közhasznú Egyesületet. 
Az egyesületünk Művészeti Házak létrehozásán dolgozik. A művészeti házakban a kézművesség továbbadását és szabad szellemi gondolkodó műhely kialakítását, illetve művészeti túraútvonal megvalósítását tűztük ki fő célul! Erről információt a : www.galambhaz.hu oldalon találtok!
 
             Bubutimár Éva- Avé Rámit
             Szabó Eszter Éva
             Horváth Endre- Norváth Horbert
             Horváth Gábor Attila