Menu
 A megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Webáruházunk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú és csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Ebben az esetben a  Földkorong Művészeti Alkotó Kft. köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő 14 napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli. 

Elállás jogának érvényesítése

Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg nyilatkozatával, hivatkozva a termékre, a megrendelés azonosítójára és a vásárló személyére. Minden esetben emailben értesítjük a Felhasználót, hogy ellállási szándékáról szóló nyilatkozatát megkaptuk és elfogatuk. A Felhasználó az elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül teheti meg, illetve lehetősége van a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is elállni a vásárlástól.

Írásban történő elállás esetén a levél postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 14 nap beszámításakor. A levelet ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A megrendelt terméket juttassa vissza cégünk címére. ( Hungary, 2642 Nógrád, Váci út. 61.)  A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli! A fogyasztónak a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül kell visszajuttatnia.

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is vásárlót terheli. A termék visszaküldését követő 14 napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.

Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Földkorong Művészeti Alkotó Kft.-t terhelik.

A Vásárlót nem illeti meg az elállás joga olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak.